Færdsel og hensyn

Gudernes Stræde er en ca. 64 km lang vandrerute på asfalt, jord og græs; med gode muligheder for afstikkere og små rundture. Visse strækninger kan cykler og barnevogne fint færdes, andre steder kan cykler trækkes, og overalt kan man lægge alternative ruter i nærheden.

færdsel1Ruten er markeret med fortællepæle og pil-pæle.

Ruten og oplysninger om seværdigheder, fortællepæle mm. kan ses her på hjemmesiden (se kortmaterialer), ligesom de tre foldere og de 11 print-egnede detailkort i pdf kan downloades. En samlet fil med teksterne på pælene + tekster om seværdigheder kan også læses eller downloades, så man hjemmefra kan søge efter dé steder, vi specielt anbefaler til bestemte slags oplevelser (fx ”fugle”, ”bronzealder”, eller hvad man nu specielt interesserer sig for).

Der er gode muligheder for at komme til og fra Strædet med tog, bus, cykel eller bil. Fx ved stationerne Karlslunde, Gadstrup og Lejre, og med bus til fx Snoldelev, Øm, Kirke Saaby, Kirke Sonnerup, Rye, Ejby, Kyndeløse og Kirke Hyllinge (se f.eks. Rejseplanen.dk).

Gudernes Stræde er afhængig af gode menneskers gode vilje.
Tag hensyn til markejere og beboere langs strædet: Undgå støj, knallertkørsel, løse hunde, affald og anden forurening, som er dé problemer, der altid gør fastboende mest bekymrede for offentlig færdsel – og som i øvrigt også ødelægger glæden mest for dig selv og andre vandrere.

Stilfærdig vandring med åbne sanser og åbent sind i roligt tempo er dét, der kan få et ”ganske almindeligt” dansk landskab til at åbenbare sig som en skatkiste af berigende oplevelser.
Vi har sat ca. 80 fortællepæle langs stien med oplysninger om lokalhistorie, biologi og meget andet som en slags krydderi eller smagsforstærker – men det er dine egne valg, og øjeblikkets tilfælde, der skaber hvert enkelt højdepunkt.

Rigtig god fornøjelse!

Læs mere: